lørdag den 28. april 2012

Pastagratin med oksekød, spinat og mozarella


Lørdagens aftensmad var noget nemt og hurtigt for jeg er helt uden energi i denne uge - ved ikke hvad der er galt, men er faldet tidligt i søvn hver aften og igår måtte Tommi faktisk bære mig i seng kl. 23...

Tommi har i noget tid haft en drøm om en moutainbike-cykel så fredag aften så han sit snit til at køre ud og købe en imens jeg var i Tyskland med min mor for at proviantere. Jeg forstår ikke helt fascinationen, men han er glad og vil gerne bruge den så han kan komme med når jeg rider tur på Laban. Idag var jeg dog i ridehus da Laban havde lige rigeligt energi, men Tommi tog en tur over i skoven alene i øsende regnvejr.
Eftermiddagen blev brugt herhjemme og i Bilka efter cykeludstyr. Nu mangler han bare en hjelm!

Nå, men aftensmaden stod som sagt på noget nemt og det må denne pastagratin ihvertfald gå som. Opskriften er endnu engang fra Hjemmets 'nye' madblad, men jeg lavede lidt ændringer for at tømme ud i køleskabet. Det smagte rigtig godt og heldigvis er der rester til frokost imorgen.

4 personer
500 g. hakket oksekød
Olie til stegning
3 løg, hakket
250 g. cherrytomater
1 dåse flåede tomater
2 fed hvidløg, hakket
150 g. frisk spinat
Salt og peber
400 g. pasta
125 g. mozarella
½ bundt basilikum

Brun kødet i lidt olie på en pande og tilsæt herefter de hakkede løg. Kog pastaen efter anvisning på posen. I kødet tilsættes tomater (begge slags), hvidløg, salt og peber. I et smurt fad kommes kogt pasta, kødfyldet, skyllet frisk spinat og hakket basilikum. Bland det rundt og kom mozarellaen ovenpå. Gratinér det i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Server evt. med groft brød eller salat




Nu står den på film i sofaen og kærestehygge samt en træt lille hund, som har været med ude og cykle igen idag :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...