lørdag den 31. marts 2012

Stegt rødspætte med dampede porrer og ristede kartofler


I mad! nr. 03/2012 var der en opskrift på ristet torsk med dampede porrer og ristede kartofler, som så rigtig lækker ud. Jeg kunne dog ikke få frisk torsk - kun rødspætte. Så lavede lidt om på  retten og brugte rødspætte. Kartoflerne blev også lidt anderledes, men det smagte super godt!

2 personer
450 g. rødspætter
Olie til stegning
Salt
Citronsaft

500 g. kogte kartofler
Olie
Tørrede dild

2 porrer
2 dl. vand
1 spsk. smør
Salt
50 g. mandler - smuttede*

Steg de kogte kartofler på panden i olie med dild.
Steg fisken i lidt olie med skindsiden nedaf. Lad dem stege næsten færdigt og vend dem så om og steg dem færdige imens du krydre med salt, peber og lidt citronsaft
Rens porrerne og skær dem i 3 stykker hver. Bring vand, smør og salt i kog i en gryde og damp porrerne i gryden i 3-4 minutter. Kom de smuttede mandler i gryden i det sidste minut.
Server!

*den nemmeste måde at smutte mandler på er ved at komme mandlerne i en skål som kan tåle mikroovn - dæk dem med vand, kom film hen over og kom dem i mikroovnen i nogle minutter til vandet koger. Smut dem ved at klemme fingerne om dem.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget