lørdag den 3. marts 2012

Sigtebrød med AMO-mel


Tommi havde sådan en lyst til en ostemad på franskbrød. Jeg ville bare have købt et billigt brød i ABC-lavpris, men mens jeg stod der gik der noget op for mig
 - et bager-franskbrød kostede 20 kr.
 - et sødmælks-franskbrød fra Schulstad kostede ca. 15 kr.
 - og så var der dette tilbud:


1 kg. specialmel til 5 kr. Dét er billigt og ca. halvpris af normalen. Jeg kiggede bag på posen med sigtemel og læste en nem opskrift. Lidt hovedregning fik mig frem til at selv med el-betaling for ovnen er det billigere at bage et brød selv.

Så det gjorde jeg!

1 brød
500 g. sigtemel
25 g. gær
25 g. margarine
3 dl. mælk
Salt

Lun mælken til ca. 37 grader. Opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt i min. 5 minutter (jeg lod Kenwooden kører i 10 minutter). Lad dejen hæve lunt og tildækket i 40 min.
Dejen formes til en kugle der hviler 2-3 minutter. Dejkuglen slås flad og formes til et brød. Efterhæver 40 minutter på et lunt sted imens den er tildækket.
Pensl med mælk og snittes ikke for dybt med en skarp kniv og bages på ovnens nederste rille ved 220 grader i ca. 25 minutter.


Det var SÅ nemt og brødet smagte rigtig godt!


Og ja, det endte som en ostemad - eller 4 :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget