tirsdag den 14. februar 2012

Svensk pølseret - Rebelsig style


Søndag aften kom der gæster. Vores vennepar M+C kom fordi og en anden ven også og så stod den altså på svensk pølseret.

Hver kok har sikkert sin egen version og jeg laver altid en ordentlig spandfuld så der er til madpakker og gerne til fryseren. Så min lyder således

6-8 portioner
1,5 kg. skrællet kartofler
10 stk. røde pølser
4 løg, grovhakket
Olie til stegning
3 små dåser tomatpuré
½ l. madlavningsfløde
3-4 dl. mælk
2 spsk. paprika
Salt og peber

Kog kartoflerne al dente og lad dem køle af.
Kom olie i en gryde og svits løgene til de er klare. Skære pølserne i stykker og de kogte kolde kartofler i tern. Tilsæt pølserne og lad dem få lidt farve imens du rører i gryden. Kom paprikaen i og tilsæt herefter kartoffelternene. Kom mælken, tomatpuré, fløden i, lad det koge sammen i 5-10 minutter (husk låg da det sprøjter) og smag til med salt og peber (og evt. mere tomatpuré eller paprika).







Det er en af Tommis livretter, men da kartofler skal være kolde er det ikke en ret vi får i hverdagen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget