torsdag den 16. februar 2012

Semlor (Mad! 02/2012)


I det nye nummer af Mad! er der en opskrift på semlor aka. svenske fastelavnsboller. Den skulle afprøves og da vi, søndag aften, fik gæster til spisning var det en oplagt mulighed! Jeg havde i forvejen læst lidt om den svenske lækkeri her, hvilket gjorde mig endnu mere hooked på at lave dem.

De smagte rigtig godt, men en anden gang vil jeg lave noget flødecreme istedet for ren flødeskum og evt. lidt chokolade eller frugt indeni. Ja ja, så er det jo ikke en rigtig semla...
Nå, men jeg lavede minimale ændringer, så I får lige min udgave

10 stk.
25 g. gær
2½ dl. mælk
50 g. margarine
1 æg
1 tsk. salt
2 tsk. kardemomme
3 spsk. sukker
500 g. mel

150 g. marcipan
1 vaniliestang
50 g. mandler
2 dl. mælk
Piskefløde til flødeskum
Flormelis til pynt

Lun mælken i mikroovnen, kom margarinen i og varm yderligere 30-60 sek. til margarinen er smeltet (eller bare god blød). Lad det køle lidt af så det ikke er for varmt. Udrør gæren heri og tilsæt æg, salt, kardemomme, sukker og ælt det godt sammen med melen. Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve i ca. 1 time et lunt sted.

Del dejen op i 10 stykker of form til store runde boller. Lad dem hæve tildækket i ca. 40 minutter. Pensl med æg på hele bollen. Bag ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter.

Lad bollerne køle af. Når de er kolde skærer du forsigtigt en 'hat' af (magasinet Mad! skriver det skal være en trekant, men det var for svært for mig, he he) og udhuler bollen. I en skål blandes bolleindmaden, revet marcipan, hakkede mandler, vaniliekorn og mælk sammen til en cremet masse. Dette fyldes i bollerne igen, de pyntes med flødeskum, låget lægges på og der sigtes flormelis ovenpå.

Mums!

2 kommentarer:

  1. Mums de ser bare super lækre ud! :)

    SvarSlet
  2. Smagte også rigtig godt. Lidt sjovt at tage 'krummen' ud, blande med andet og så ind igen :)

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...