tirsdag den 7. februar 2012

Kyllingefrikassé a la Rebelsig


Hovedretten fra i lørdags var en lækker lækker kyllingefrikassé serveret med ris, som var en succes på trods af det er ret simpelt. Jeg søgte lidt rundt på nettet efter en opskrift som passede mig, men endte med selv at sammensætte noget som smagte fantastisk!

6 personer
1 stor fersk kylling eller hane
Mel
2 løg
2 dåser asparges + vand derfra
1 tsk. timian
8-10 dl. kogevand fra hønen
2½ dl. creme fraise
Salt og peber

Kog hønen i 1-1½ liter vand (den skal være dækket eller tæt på) til den ikke længere er rå, men stadig saftig.  
Tag den op af kogevandet og pluk alt det pæne kød fra den. Kom det i en skål - drys lidt mel over og vend alle stykkerne godt i melet. Si kogevandet og hav det klar ved komfuret.
I en gryde svitses de hakkede løg i margarine til de er klare. Tilsæt kyllingen og rør godt rundt. Tilsæt en god sjat af kogevandet og rør godt. Tilsæt asparges. Kom så meget koge- og aspargesvand i som du synes (afhængigt hvor tyndt/tykt man vil have det). Lad retten koge godt igennem i ca. 20 minutter.
Skru ned for kogepladen og tilsæt creme fraisen. Det må ikke koge, da det kan skille.
Smag til med salt, peber og timian.
Pynt med frisk persille og server med ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget