mandag den 5. september 2011

Egypten - Hotellet

Da vi sad og kiggede på hoteller blev vi nærmest afhængige af at tjekke tripadvisor ud og det påvirkede os rigtig meget når folk skrev noget negativt - for måske var de jo bare kræsne og havde en dårlig dag?

Til sidst sagde vi fuck tripadvisor og så tager vi bare den vi vil (den billigest that is)...

Hotellet hed Harmony Makadi Bay Hotel & Resort og ligger i Makadi Bay, som er et helt nyt turistområde ca. 40 km. fra Hurghada. Det ligger lige ud til Rødehavet og der er koralhav lige ud fra stranden så alle kan være med. På den anden side af hotellet er der til gengæld ren ørken!!! INGEN butikker i miles omkreds eller noget andet - kun ørken og ørken og lidt vej!
Makadi Bay er KUN turistområde og ligger i en, hvad vi nok ville kalde, beskyttelseszone, for der må ikke bare kører taxaer ind i området og sælgere er ikke velkomne. Faktisk er der en 'grænsekontrol' hvor de skal købe en billet for at komme ind i området (koster vist 5 egyptiske pund) og man er kun velkommen såfremt man har passagere med til hotellerne (vi havde heldigvis all inclusive armbånd på som vi bare kunne vise).

Jeg havde under hoteludvælgelsen været opmærksom på at vi valgte et HOTEL og ikke lejligheder. Men jeg havde åbenbart ikke læst ordentligt for jo jo, det var små lejlighedskomplekser om 12 værelser pr. bygning og vores værelse, 5622, lå et godt stykke væk fra selve hotelbygningen (der hvor receptionen, hovedresteuranten, osv. ligger) og det var lidt træls, men så fik vi en lille gåtur flere gange dagligt.

Værelserne var gamle, men fine og hvert hus har en husalf og vores var skide sød. Jeg var lidt ked af at han ikke foldede lagerne til dyr selvom jeg gav MANGE drikkepenge, men han lånte os badedyr og var rigtig flink. Hver dag fyldte han en 1½ liters vand ind i køleskabet - god service og om eftermiddagen kom han med en tallerken frugt til dem som var på værelset - vi prøvede det kun én dag, men lækkert!

Hotellet havde en hovedresteurant som var kæmpe, men maden var ret kedelig, ens, der var fyldt med russere og fra man bestilte drikkevarer til de kom gik der ca. 40 minutter og der havde vi altså spist.
Men inde bagved!!! Der lå en lille italiensk resteurant hvor russere ikke måtte komme ind (de har rød armbånd og vi havde blå), så der var stille, folk kom i ordentlig tøj, tjenerne var flinke og kokken var skide skæg! Der kunne være ca. 50 derinde og det holdte derfor også støjniveauet til et minimum - maden var faktisk næsten det samme som i hovedresteuranten, men som I ved betyder omgivelserne altså også noget for hvordan det smager! Desværre havde denne kun åben til aften, men vi var der trofast alle de aftener vi spiste på hotellet!

Til frokost var det hovedresteuranten og en strandresteurant som serverede maden..
I poolbaren blev der endvidere serveret snacks og is om eftermiddagen, men man skal være hurtig for russerne tager gerne hele fadet og ikke bare en tallerkenfuld (no kidding!!)

Poolene var lækre og der var håndklædeservice, så man ved ankomsten fik to kort som man kunne bytte til håndklæder nede ved poolene eller på stranden og så når man tjekkede ud skulle man aflevere de to kort - super smart!

Der var 5 bar (hvad hedder det i flertal???) og alkohol var med i all inclusive og de lavede en lækker drink med grøn og rød ouzo :)

Vi kørte til Hurghada et par gange og det kostede 10 euro hver vej de dage hvor vi ikke gad prutte om prisen - ellers var de ca. 5 euro pr. vej (40/45 km. hver vej - husk lige det!). Vi tog ned på marinaen en aften og det var fint. En aften tog vi til El Dhahar og det var lidt en blandet fornøjelse, men heldigvis var vores taxamand rigtig sød og passede på os :)

Ialt?

Selve hotellet: 3 ud af 6
Maden: 2 ud af 6 (første all inclusive ferie hvor jeg ikke har taget på - det må sige et eller andet!)
Personalet: 5 ud af 6
Service: 3 ud af 6

Så ialt er vi på 3 stjerner ud af 6 mulige!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...