tirsdag den 19. april 2011

Syndige chokolade-cupcakes (A piece of cake)

I sidste uge var min veninde herhjemme til en omgang tarteletter med høns i asparges og da vi havde spist sad vi i sofaen og kiggede i mine bage/kagebøger og så fik vi sådan lyst til chokoladekage og da vi så billedet af disse cupcakes i bogen A Piece of Cake af Leila Lindholm, var vi solgt og gik straks i køkkenet.

Opskriften er oprindelig med kaffe i både dejen og i glasuren, men dette undlod vi.. Min version er derfor således:

12 muffins
3 æg
2½ dl. sukker
1 tsk. vaniliesukker
50 g. smør
1 dl. cremefraise
3½ dl. mel
2 tsk. bagepulver
4 spsk. kakaopulver
1 nip salt
100 g. chokoladeknapper - gerne mørk chokolade

Pisk æg, sukker og vaniliesukker lyst og skummende. Smelt smørret i mikroovnen og tilsæt cremefraisen deri - bland det i ægeskummet. Bland mel, bagepulver, kakao og salt i en skål, rør det sammen så bagepulveret er fordelt og tilsæt det i den flydende del. Tilsæt chokoladestykkerne og rør godt sammen.
Dyp silikoneformene i koldt vand og placer dem i en muffins-bageform og fyld dejen i. Bages ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle helt af inden du kommer glasur på. 

Glasur/frosting
60 g. blødt smør
4 dl. flormelis
1 tsk. vaniliesukker
½ dl. kakaopulver
100 g. philadelphiaost - IKKE LIGHT!

Bland det hele sammen med håndmixer og fordel over de kolde kager.

2 kommentarer:

  1. Mums de ser gode ud! Og fin pynt, hvor er de små "knapper" fra? :-)

    SvarSlet
  2. Tak :) Det er sådan noget Disney-pynt som var nedsat til 5 kr. i Føtex (hurra!) pga. kort holdbarhed...

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget