onsdag den 20. april 2011

Sprøde kyllingedeller med karrystegt blomkål

I sidste uge lavede jeg denne lækre ret - inspireret af en opskrift som jeg fandt på madsiden http://www.viskalspise.dk/ som er fyldt med opskrifter på alt muligt! Originalen er mere kompliceret, men det skulle gå lidt stærkt så jeg redigerede den ned til en mere overkommelig opskrift.

3 personer
500 g. hakket kyllingekød
1 dl. mælk
1 dl. havregryn eller rasp - jeg brugte en halv af hver..
1 stk. løg
1 stk. æg
Salt og peber
Margarine
1 hel blomkål
1,5 spsk. raspolie
1 spsk. sesamfrø
2 tsk. karry
2-3 spsk. honning
Lidt citronsaft
Server med ægnudler

Bland kød, rasp/havregryn, mælk, æg og hakket løg sammen med håndmixer. Tilsæt lidt salt og peber. Form til frikadeller og steg i rigeligt margarine på panden til de er færdige indeni.
Imens de steger kan du bringe en gryde med vand og salt i kog til nudlerne. Følg kogeanvisning på pakken.
Pluk blomkålen i mindre stykker - jo mindre jo kortere tid skal de blancheres og steges. Kog vand i elkedel og hæld det i en skål - tilsæt blomkålsstykkerne og lad dem ligge i ca. 1-2 minutter - skyld dem derefter i koldt vand og spred dem ud på et viskestykke og tør dem lidt.
På en pande kommes lidt olie og karryen svites let af. Tilsæt blomkålsstykkerne og vend dem rundt. Drys sesamfrø over og evt. mere karry alt efter smag. Tilsæt honningen og rør godt.
Tilsæt de kogte nudler på panden og bland det godt rundt til nudlerne tager farve. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Server!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...