mandag den 28. marts 2011

Aspargestærte med høns

Ifølge madplanen stod den jo på Aspargespie her til aften. Men det blev til aspargestærte istedet, da jeg ikke fattede det der fyld nederst og dej øverst, så det blev omvendt - anyway, den smagte super godt! Mest bare af høns i asparges i tarteletter - for dejen endte med at smage af tartelet! Inspirationen kom af denne opskrift fra Arla.dk

Hovedret til 3 personer

Dej

100 g. koldt margarine

100 g. hvedemel

100 g. revet ost

1-1½ spsk. mælk

Fyld


1 dåse asparges


2 dl. vand


400 g. inderfilet af kyllingebryst i 2 cm stykker


1½ tsk. groft salt


3 spsk. hvedemel


1 dl. mælk


Peber


Lidt revet ost til ovenpå


Skær margarinen i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt osten og ælt dejen let sammen med mælk. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time - jeg smed det i en pose, da der ikke var plads til min skål i køleskabet :) Hæld vand, kyllingekød og salt i en gryde og bring den i kog. Kog blandingen ved svag varme indtil kyllingen er færdig. Tilsæt aspargesene. Rør mel og halvdelen af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken og kom jævningen i aspargesblandingen under omrøring. Kog stuvningen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt peber og smag til. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rund plade. Læg dejen i tærteformen og hæld fyldet over. Drys lidt ost over. Bag aspargestærten midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.


Dejen inden køleskabet


Det kogte kyllingekød


Fyldet inden det kom i tærten


Tærten inden ovnen - uden ost


Tommi var ret glad for tærten



Den færdige tærte - mums!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget