tirsdag den 7. december 2010

Vaniliekranse

Traditionens tro blev der også bagt vaniliekranse. Kødhakkeren er en billig en fra Netto til 50 kr. med en stjerneform fra Kop og Kande til ca. 20 kr.

Opskriften er fra min mor, så den er velafprøvet mange gange!

500 g. hvedemel
½ tsk. hjortetakssalt
lidt salt
400 g. smør - rigtig smør
1-2 stang vanille (kommer an på kvaliteten)
300 g. sukker
125 g. hakkede, smuttede mandler
1 æg

Bland mel, hjortetakssalt og almindelig salt og tilsæt det kolde smør som er skåret i mindre stykker. Smudlre det (eller kør kort tid med k-spade hvis det er en røremaskine) til det er en grynet dej. Vanillestængerne flækkes på langs og kornene skrabes ud. Disse blandes med sukker og blandningen kommes ned i dejen. Tilsæt også de hakkede mandler (Husk nu at disse ikke må være for store, så de sidder på tværs i kødhakkeren - jeg bruger gerne minihakkeren). Tilsæt ægget og saml dejen.
Lad den stå på køl i et par timer eller til næste dag.
Kør dejen igennem kødhakkeren og lad vaniliekransene.

Vaniliekranse-produktionen

En lækker plade :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget