fredag den 10. september 2010

Kaloriefattig pastaret med mornaysauce

Jeg har opdaget en ny blog. En rigtig lækker blog... Med mad... Og billeder!

Det er nemlig Louises Madblog! En super spændende blog med en masse lækre opskrifter som både er sunde og kaloriefattige! Og bedst af alt så er hun super god til at smide billeder ind af hendes lækre mad!

I tirsdags lavede jeg hendes Pastaret a la mexicano - dog uden maxicano-delen, da vi ikke er meget til salsa herhjemme. Her er som jeg lavede det - den originale kan findes på Louises blog.

6 personer
5 små gulerødder
4 fed hvidløg
2 store løg
3 dl minimælk
500 g hakket oksekød
250 g fuldkornpasta
1 dåse majs
1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatpure
Salt
Pizzakrydderi
1 dl. fromage Frais
350 ml. mornay sauce

Kog pastaen, hæld vandet fra og lad det stå.
Løg og hvidløg hakkes i grove stykker og brunes i en gryde i lidt olie/margarine. Kom kødet i og brun det - tilsæt evt. lidt vand hvis kødet stadig er frossent. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver og tilsættes i gryden sammen med majsene. Lad det koge i 5 minutter og tilsæt tomater, tomatpure, fromage frais og krydderier. Smag kødsovsen til med salt og peber.
Pastaen hældes i et ildfast fad og hæld kødsovsen ovenpå. Herefter hældes mornaysovsen over og fadet sættes i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter. For en usundere udgave kan der tilsættes revet ost øverst!
Server med salat og flutes.


Og ja ja, kloge Maj-Britt her glemte selvfølgelig at tage et billede da det havde været i ovnen. Men det smager SUVERÆNT og grøntsagerne kan jo varieres efter behov.

Men det bedste af det hele: Der er kun liiiige lidt over 100 kcal. pr. 100 g. hvilket jo gør det sundere end almindelig lasagne/lasagnette ;) Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget