fredag den 25. juni 2010

Baconstegt laks med ærtemos og kartofler

Dagens ret blev en favorit herhjemme, nemlig baconstegte laksefileter med ærte/hvidløgsmos og kartofler. Det er en opskrift jeg har fundet på nettet i sin tid og selv ændret en smule på. Det er en super simpel ret som tager ingen tid og smager skønt!

2 personer:
1½-2 laksestykker pr. person
1 pakke bacon i skiver
salt og peber

Ærtemos:
½ pose frosne ærter
3-4 fed hvidløg
2 tsk. creme fraise
salt

Ærterne og de fede hvidløg koges møre i lidt vand. Vandet sies fra og ærter og hvidløg stavblendes sammen med salt og creme fraise, serveres straks da det smager bedst brandvarmt!

Baconen steges på en pande. Tages af og lægges på køkkenrul, som suger det resterende fedt. Lad baconfedtet blive på panden og steg laksestykkerne deri. De skal kun have ca. 5 minutter pr. side ved over middel varme. Drys med salt og peber på den side uden skind.

Server med kartofler og knus baconstykkerne ovenpå laksen ved servering!

Idag valgte jeg at blande lidt løgringe sammen med baconen, men det var nu ikke et hit! Ærtemosen er vi blevet helt vilde med herhjemme, da den indeholder rigtig mange proteiner og er sund. Hvis man skifter creme fraisen ud med fromage frais har man en ren protein-bombe :)

Ellers har Buddy og jeg brugt dagen på terrassen med flere forskellige bøger :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget