onsdag den 14. april 2010

Gunvorkage (NYBH)

Denne kage er så fantastisk lækker! Jeg fandt den inde på NY's blog og serverede den til Tommis svendegilde i 2009 med stor succes!

Bund:
250 g smør
190 g rørsukker
4 æggeblommer
2 dl kaffefløde 9%
150 g mel
3 tsk. bagepulver

Marengs:
4 æggehvider
300 g sukker
Vaniliesukker

Topping:
2 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 19%
vaniliesukker

Pynt:
friske jordbær i skiver
vindruer, uden kerner, halverede

Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tykt med en el-mikser.
Bland mel og bagepulver sammen og rør det i med en ske skiftevis med kaffefløden.
Hæld dejen i en LILLE bradepande beklædt med bagepapir eller smurt.
Pisk æggehviderne helt stive og kom sukkeret i lidt efter lidt, til det bliver til marengs. Tilsæt vaniliekorn og pisk til kornene er godt fordelt.
Fordel marengsmassen over dejen og sæt formen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
Hold nu øje med den, da ovntider er forskellige!
Lad kagen afkøle HELT.
Pisk fløden stiv og vend vaniliesukker og creme fraiche i. Vend godt rundt, til creme fraichen er helt fordelt i den piskede flødeskum. Fordel massen over den helt kolde kage.
Pynt med frugt i skiver og server.


4 kommentarer:

  1. Uh, den ser altså også rigtig lækker ud:)

    SvarSlet
  2. Den er simpelthen også bare fantastisk! Den skal vist laves her i den kommende uge - skal bare lige finde på en undskyldning for at lave den, hi hi..

    SvarSlet
  3. Hmm hvor stor skal formen ca være?

    SvarSlet
  4. Hej Anne

    Den anvendte form er 35x25 cm. :)

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget